Diamond Dogs

Diamond Dogs är en slot som handlar om en stenrik och berömd chihuahua, hennes biffiga livvakt och fotografen som tar bilder på röda mattan.

Chihuahuan njuter av sitt hundliv i en glamorös hundkoja, äter biff och dricker champagne, och vill att hennes tuggben serveras utsmyckade med en sidenrosett. För celebra gäster som gillar att lyfta på benet finns en VIP-vattenpost. På hjulen kan också hundskattemärken av guld dyka upp, vilka alla är utsmyckade med ädelstenar.

Diamond Dogs logo

Vilken speltillverkare ligger bakom Diamond Dogs?

Diamond Dogs kommer från den svenska speltillverkaren NetEntertainment (NetEnt).

Hur många hjul har den här slotten?

Det här är en femhjulig slot.

Hur många spellinjer finns det?

Diamond Dogs är en slot med traditionella spellinjer och det finns totalt 25 stycken.

Finns det någon växande jackpott?

Nej, Diamond Dogs har inte någon växande casino jackpott.

Den fasta jackpotten består av 10 000 mynt.

Det är teoretiskt möjligt att vinna 65 682 mynt på en satsning, men då krävs att man verkligen har turen på sin sida med bland annat free spins.

Finns det någon vildsymbol?

Ja, loggan för det här spelet fungerar som vildsymbol. Den kan ersätta vilken som helst av de vanliga symbolerna, däremot ersätter den inte någon specialsymbol. Chihuahuan och fotografhunden kan alltså inte ersättas av loggan eftersom de är specialsymboler.

Chihuahuan och free spins-rundan med vinstmultiplikator

Den glamorösa chihuahuan är en spridningssymbol som kan ge dig både vanliga myntvinster och trigga free spins-rundan.

Det räcker med minst två chihuahuor för att få en myntvinst.

Får du minst tre chihuahuor startar dessutom free spins-rundan. Du får 10 free spins och under dina free spins gäller en 3x-vinstmultiplikator för alla vanliga myntvinster.

Diamond Dogs

Kan jag trigga bonusbanan under free-spins rundan?

Ja, det går att trigga bonusbanan under free spins-rundan. Vinstmultiplikatorn appliceras dock inte på vinsterna från bonusbanan, även om man triggade den under free spins-rundan.

Går det att trigga free spins-rundan när man redan befinner sig i free spins-rundan?

Ja, får du minst tre chihuahuor under ett free spins belönas du med ytterligare free spins. Detta kan ske flera gånger, så har man turen på sin sidan kan free spins-rundan bli riktigt långvarig.

Papparazohunden och bonusbanan

Papparazohunden är precis som chihuahuan en spridningssymbol, men istället för att dela ut free spins har papparazohunden möjlighet att starta bonusbanan åt dig. Du behöver få minst tre papparazohundar för att bonusbanan ska starta.

Under bonusbanan, som heter Celebrity Photo Shoot Bonus Feature, gäller det att fotografera kändishundar på röda mattan. Du får forstätta spela och inkassera bonusvinster så länge du tar skarpa bilder. Så snart du tar en suddig bild avslutas bonusbanan.

Varför heter det paparazzo?

Att vi kallar en viss sorts kändisfotograf för paparazzo beror på att det fanns en kallblodig nyhetsfotograf vid namn Paparazzo i Federico Fellninis enormt inflytelserika film  La dolce vita. I filmen, som hade premiär år 1960, drar sig fotografen Paparazzo inte för att ta inträngande bilder på en kvinna vars make precis mördat deras gemensamma barn och sedan begått självmord.

Karaktären Paparazzo, som spelades av Walter Santesso, skapades med inspiration från fotojournalisten Tazio Secchiaroli som år 1955 hade grundat Roma Press Photo. Under arbetet med att skriva manus för La dolce vita brukade Fellini bjuda Secchiaroli och hans kollegor på middag och lyssna på deras berättelser för att lära sig mer om hur deras yrke fungerade.